#tessékgyűlölni

#tessékgyűlölni

Katalán reggeli

Ez sem sikerült, de legalább finom lett...

2019. január 27. - tessékgyűlölni

Szőlőmag olajon sütöttem vékonyabbra felszelt burgonyát, arra rávágtam a fehér hagymát, fokhagymát és a Palermo-paprikát, csapattam rá sót, borsot, majd ezt az egyveleget lassú banyaégető tűz felett aranybarnára kínoztam. A serpenyő egyébként fostalicska volt, mert folyamatosan letapadt benne…

Tovább

Azerbajdzsáni kaland - dolma

Baku, Taza Bazaar

Történt az, hogy 2018. júliusában küldetésben voltam Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Az első napon a szállást elfoglalva azonnal betámadtam Bakut és belevetettem magam a "Baku felfedezése fél nap alatt" expedícióba (mission impossible, if you know, what I mean). Több célpont meglátogatása után…

Tovább

Zsidaly tojás El' Qurt módra

Az a hiba csúszott be a gépezetbe, hogy az éhség által okozott indiszponáltságom miatt kissé elkapkodtam a tojás főzését és a sárgája még lágy maradt, szóval ilyen moslék szerű cucc lett, de így viszont olyan lett, mint a Chocito csokoládé; ronda és finom. Viszont hogyan is kell elkészíteni jól a…

Tovább

Super Cheddarburger a Paneer-ban!

Ez egy régebbi kép, sajnos csak 2018. tavaszán voltam utoljára a Paneer-ban, ez pedig a kedvencem tőlük: rántott cheddar sajt, lila hagymalekvár, rukkola, paradicsom, majonéz, steak mártás passzentos ciabattában. Sokaknak blaszfémia, hogy egy olyan szendvicsből, amelyet burgernek neveznek,…

Tovább

Biztosan felülök még erre a fiákerre? Hagymás rostélyos a Fiákerben!

Hol volt, hol nem hol volt, a Mecseken is túl, még szűk másfél évvel ezelőtt, 2017. szeptemberében meglátogattam a Fiáker éttermet Pécsett. Akkor az étterem hangulata igen kellemes volt, a személyzet kedves, közvetlen és készséges. Úgy gondoltam, hogy első alkalommal a hagymás rostélyost bátorkodom…

Tovább

Első kaland a Replay-ben; kérdés, hogy lesz Replay-e? Erre is adok egy reply-t!

(de szarszóvicc)

Késő este, mikor leértem Pécs City világvárosba korgó gyomorral, gondoltam, gyorsan betérek egy étterembe csillapítani éhségemet. Eredetileg a Korhely nevű helyre szerettem volna betévedni, de onnét kizavartak tekintettel arra, hogy a konyha már nem működött, így félve betértem a Replay nevű tüke…

Tovább

FAKE Shakshouka

Íme a mai reggelim, a FAKE shakshouka! Miért fake? Mert nincsen se nem benne articsóka szív, kesudió helyett mogyeszt raktam bele és medvehagymát szórtam rá metélő helyett. Hogyan is készült? Ebbe a nagy fémserpenyőbe csurgattam egy kis szőlőmagolajat, melyet jó forróra felhevítettem…

Tovább

Egyszer voltam a MOST-ban - expedíció a MOST Kortárs Bisztróban

Egyszer volt, hol nem hol volt, a külvároson is túl (persze vidékről nézve, mert egyébként a belvárosból nézve a külvároson is túl már vidék van és ugye ez a hely a belvárosban van és nem vidéken), ahol már a kurta farkú malac sem kúr, mert már levágták és sznob éttermekben szolgálják fel zsíros…

Tovább

Bárányhús curry chappattival

Úgy gondoltam, hogy első kajaposztként egy régebbi képet osztok meg veletek. 2017. októberében döntöttem úgy, hogy betévedek a Bangla Büfé, csak úgy... Meg hogy egyek valami különlegesebbet. A bárányhús curryre esett a választásom, köretként chappattit ettem hozzá. Elég forró volt, mert frissen…

Tovább

Figyelmeztetés... Meg bemutatkozás, mármint blogbemutatásvagymi...

Ki itt most idetévedt, hagyj fel minden szerénységgel és empátiával a böjtölők, a kényszervegánok, divatvegánok, a diétázók és az éhező afrikai kisgyerekek felé (nembírtamki)! Úgy döntöttem, hogy közzéteszem gasztronómiai pornográf élvezkedéseimet vizuálisan és megosztom veletek non-verbális…

Tovább
süti beállítások módosítása