Íme a mai reggelim, a FAKE shakshouka! Miért fake? Mert nincsen se nem benne articsóka szív, kesudió helyett mogyeszt raktam bele és medvehagymát szórtam rá metélő helyett. Hogyan is készült? Ebbe a nagy fémserpenyőbe csurgattam egy kis szőlőmagolajat, melyet jó forróra felhevítettem villanytűzlapon, közben felszeleteltem (nem kockára!) egy egész fejnyi vereshagymát (a fehér is jó bele egyébként) és hozzá négy cikk fokhagymát. Amikor már kezdett pirulni a hagyma lányos zavarában, abban a pillanatban rászórtam kb. másfél kv-s kanálnyi füstölt paprikafűszert. Ezt követően rászórtam a paprikázott hagymára kb. egy szűk maroknyi mogyeszt. Miútán szépen megpirult a hagyma és a mogyoró, öntöttem hozzá paradicsom passatat, majd egy kis kavargatás után rászórtam egy kis mozzarellát (goudát szoktak ajánlani hozzá, dekinemszarjale), ezt követően rátörtem a paradicsomos cuccra két tojást. Megvártam, amíg a fehérjéje megszilárdult, ezután bevágtam serpenyőstől az előmelegített sütőbe 170 Celsius fokos forróságba kb. 10 perce. Miután szépen megsült, a végére rászórtam egy kevéske egész sót, őrölt cayenne borsot és egy kis medvehagymát. Isteni volt, megint jól indult a reggelem #tessékgyűlölni