#tessékgyűlölni

#tessékgyűlölni

Az öreg Reuben szendvics BBQ módra - a BP BARbq-ban jártam

2019. február 08. - tessékgyűlölni

Úgy döntöttem, hogy böjt előtt még behabzsolok mindenféle húsos ételt, de annyit, hogy egy időre elmenjen a kedvem a hústól, így könnyebben nekivágnék a böjtnek. Én előbb kezdem, de majd egy másik bejegyzésben leírom, hogy miért.

Így arra jutottam, hogy még most kipróbálom azokat a BBQ bárokat ill. steakhouse-okat, amelyekben még nem voltam - így jutottam el a the Selection bistroba, valamint a tegnapi napon a BP BARbq-ba.

Szóval munka után levágtam a földre a plutóniummal működő teleportáló gépemre, ráálltam és hopp, már az Akácfa utcában találtam magam a BP BARbq előtt. Besétáltam. Itt nincsenek pincérek, oda kell menni a bárpulthoz és ott kérni az ételt, meg hozzá a sert. Ezt nem negatívumként mondom, hanem szimplán csak FYI (for your information - ezt annak, aki még nem dolgozott multikulti helyen). Szóval kértem egy BBQ Reuben szendvicset és egy csapolt Bitburgert - egy másik sört kellett volna, nekem ez a Bitburger nem annyira gyerebe, túl lájtos és még ráadásul van valami furcsa mellékíze.

Kb. 15 perc múlva kihozták a szendvicset. Friss volt, nem volt gumis a kenyér, a szeletelt BBQ marhaszegy is frankó volt benne, a köretként feltálalt saláta is passzentos volt a szendvicshez és még nem is volt annyira drága. És még a személyzet is normális volt.

Na, de mi is az a Reuben szendvics?

A Reuben szendvicset először az 1930-as évek elején kezdték el készíteni New Yorkban a más országokból emigrált zsidók... A legenda szerint Reuban Kulakofsky Litvániából emigrált zsidó szakács volt ennek a szendvicsnek a szellemi atyja, amelyet véletlenszerűen Arnold Reuben német származású zsidó kezdett el népszerűsíteni New York-ban az ő tulajdonában lévő - azóta már bezárt - Reuben's Delicatessen. A Reuben szendvicset általában valamilyen marhahússal készítik, amelynek tetejére savanyú káposztát, svájci sajtot és valamilyen dresszinget pakolnak. A hozzávalókat két szelet rozskenyér közé teszik, majd a szendvicset grillbe tolják.

Ezt a gasztronómiai szellemi terméket a BP BARbq-ban egészen korrekt módon valósították meg, én igen jó ízűen ettem meg. Majd felteszem azt is, hogy milyen jó ízűen eszek, hogy irigykedjetek #tessékgyűlölni

A bejegyzés trackback címe:

https://tessekgyulolni.blog.hu/api/trackback/id/tr7314614554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása