Szőlőmag olajon sütöttem vékonyabbra felszelt burgonyát, arra rávágtam a fehér hagymát, fokhagymát és a Palermo-paprikát, csapattam rá sót, borsot, majd ezt az egyveleget lassú banyaégető tűz felett aranybarnára kínoztam. A serpenyő egyébként fostalicska volt, mert folyamatosan letapadt benne minden, emiatt nem igazán maradt egyben a tojás sem,a BDSKRVSTNIT neki!
Közben egy másik edényben lévő már majdnem forró olajba belecsapattam élve megnyúzott és feldarabolt paradicsomokat, majd miután már szépen kezdett megfőni a saját vértócsájában, hozzácsaptam karikára vágott fokhagymákat, sót, borsot és őrölt chipotle paprikát, később még jól megfojtottam az egészet egy kis passataval.
Mindeközben bevágtam a sütőbe két félbevágott zsemlyét, mert nem volt otthon bagett, boltba meg lusta sertés voltam elballagni.
Miután aranybarnára sült a grulyás aka krumplis izé, rádobtam a felvert tojást és lassú tűzen vagy tűzön, vagy izé.. tűzon addig hagytam keverés nélkül, amíg a teteLYe meg nem szilárdult, majd megfordítottam és tovább kínoztam a tojásokat. Mit érezhetnek a vegánok a bejegyzés olvasása közben... Rám fogják ereszteni a PETA-t, akik le fognak önteni marhavérrel... Na, mindegy, remélem, megúszom! Miután aranybarnára sült mind2 oldala, rászórtam reszelt mozzarellát, kivettem a sütőből a zsemlyéket és bevágtam a helyükre serpenyőstől a tojást 10 percre.
Ezután kiszedtem, tálaltam és felfaltam. Finom volt, csodás reggelem volt. #tessékgyűlölni