Egyszer volt, hol nem volt, voltam egyszer a Retek utcában, ami elég retek volt. Most nem tudom, milyen, mert most nem vagyok ott, de amikor ott voltam, akkor retek volt az utca. Mármint a Retek utca. Épp az ebédidőmet töltöttem, amikor nem vittem magammal ételt és nem szerettem volna vaczak kamukínai ételt enni, meg olyan olajos-tocsogós kaját ott a Fény utcai piacon, de dzsankfúddal sem szerettem volna magam mérgezni a mekiben, vagy a burgerkingben, Kájefcében, sötöbö. Viszont véletlenül kiszúrtam ezt a kajáldát, amit Frida Grillnek neveztek el. Gondoltam, sok választási lehetőségem nincsen, itt még nem voltam, próbáljuk ki!
Beléptem. Egy nagyon szerény, halk szavú fiú fogadott, közben fürkésztem a helyi kínálatot. Ez grill dog magyaros kolbásszal c. költemény szimpatikusnak tűnt, így hát kértem egy grill dog menüt, amihez járt sült burgonya és ital. Odaadta az italt, fizettem, majd szólt, hogy várjak türelemmel az ételemre. Ez elég biztatóan hangzott, mert ez azt jelentette, hogy frissen készítik a kaját, nem mikrózzák, mint egyes piaci helyeken. Várakozásom alatt kicsit ránéztem a fészbuk oldalukra, azon belül a véleményezési fület vizslattam. Kicsit aggódtam egyébként, amikor megláttam a kifejezetten negatív véleményeket a Frida Grillről, amelyekre kifejezetten kulturált visszajelzést adott az oldal kezelője, illetve maga az étterem tulajdonosa is, aki az Á table Madách 1. boulangerie - patisserie nevű helyet is vezeti (Frida Csabáról van szó egyébként), ahol Budapest egyik legjobb croque monsieur-jét ettem. Fontos a negatív kritikákra adott reakció is, az is tükrözi, hogy miként viszonyulnak a vendégekhez és ez kifejezetten szimpatikus volt számomra. Körülbelül egy 10-15 percet vártam, majd egy jó kedélyű hölgy kihozta tálcástól az ételt és közölte velem, hogy a konyhában levágták a disznaját és már el is készült belőle a kolbász, amivel megtöltötték a grill dogot, majd jó étvágyat kívánt (figyelsz, Fiáker, ugye?).
Belelestem a szendvicsbe és azt láttam, hogy négy kis kolbász fészkelt benne, alatta uborka, ami alatt val'szeg ketchup volt, a kolbászokon meg ketchup-majonéz kombó és ennek a tetejére pakoltak lyoni hagymát. A lyoni hagyma nem volt szénné égve, a grill kolbászok sem voltak kormosak. Szépen elkezdtem falatozni a grill dogot. A kolbász kellően szaftos volt, nem volt túl zsíros és nem volt száraz sem, a lyoni hagyma jó ötlet volt bele és a péksütemény is passzolt az egészbe, amibe belepakolták a cuccokat. Maga a kolbász ízre (azon kívül, hogy a szaftossága passzentos volt) nem volt nagy durranás, a hasábburgonya val'szeg mirelit burgonyából lehetett, ugyanakkor teljesen elégedett voltam az étellel, ár/érték arányban tökéletes, 1.490,- Ft volt alle zusammen, abszolút megéri az árát, nekem teljesen bejött! Nem számítottam nagy gasztronómiai ízélményekre, nyilván ez nem is volt, de teljes mértékben elégedett voltam az étellel, ha gyorsan kell valami étel és a közelben járok, akkor biztosan beugrok ide a jövőben is egy jó grill dogért, ezerszer jobb, mint egy meki, vagy egy burgerking és társai és még olcsóbb is. A személyzettel sem volt egyébként semmi bajom. Bátran tudom ajánlani mindenkinek.
Legközelebb kipróbálom náluk a mediterrán kolbászos verziót is, biztosan korrekt az is. Gyors kajának nagyszerű, amit adnak ott!