Nem mondom el a teljes receptet, ezt a képet is csak azért kaptátok, hogy csorogjon a nyálatok és irigykedjetek, hogy nekem milyen jó dolgom van! Na, jó... Egy pár dolgot leírok a pulled pork burgeremről - de csak mert jó fej vagyok (meg szép és okos, no meg szerény is)!
A tépett húst sertéslapockából érdemes csinálni... Szerintem. A pác füstölt őrölt paprikás, cayenne borsos (vagy chipotlés, vagy sima borsos), fokhagymás fűszer keverékből áll, amelyet az olajon kívül meglocsolunk egy kis whiskyvel - de nem bourbon whiskyvel... Az nem whisky! Jó minőségű whiskyt érdemes felhasználni, különben nincs az egésznek értelme. Fontos, hogy a felhasználandó whiskynek testes, füstösebb íze legyen, az ad egy plusz pikantériát a pulled pork ízvilágához - tehát a lágyabb, krémesebb ízvilágú whiskyk felhasználása nem ajánlott. Itt speciel Glenfiddich whisky került bele a pácba. Az is fontos, hogy keveset kell beletenni a pácba, max kb. egy hüvelykujjnyit. Miután rámasszíroztuk a húsra a pácot, bevágjuk a sütőbe 110 °C-ra felmelegített sütőbe kb. 4-6 órányira (a hús minőségétől is függ, fiatalabb sertésből készült húsnak elég a 4-4,5 óra). Közben megcsináljuk a pirított savanyú káposztát, amelyben nincs más a szeletelt savanyú káposztán kívül, mint vöröshagyma, só, bors és őrölt kömény. Fontos, először le kell párolni, majd utána lepirítjuk. Megcsináljuk az orosz dresszinget is, ami egyáltalán nem nagy ördöngőség, majonézt, ketchupot, mustárt, worcester szószt, őrölt (füstölt) paprikát és borsot keverünk össze, tényleg nem nagy cucc.
Miután megsült a húsi, villával széttépkedjük, majd megpirítjuk a bucik belső felét (hogy ne ázzon át a pakolásnál), közben olvasztunk sajtot (jelen esetben mozzarellát). A bucik belső részét megkenjük az orosz dresszinggel, az alsó részre rápakoljuk a húst, majd a sajtot, arra pedig a pirított savanyú káposztát, a tetejére nyomunk egy kis pirított hagymát, majd rátesszük az egészre a buci tetejét.
Én tegnap ezt vacsoráztam, valami isteni volt, lehet megint valamiért irigykedni, meg gyűlölni #tessékgyűlölni